Miért zárták le az éppen felújított és megnyitott miskolci parkolót?

Megosztás

Elsőre logikátlannak tűnhet, hogy a nyáron felújítják és összekötik az ominózus parkolót egy másik utcával és novemberben már le is zárják az átjárót. A magyarázat azonban nagyon is érthető és megérthető.

Gábor tette fel a kérdést a közösségi médiás felületen, amire aztán meg is kaphatta a választ. Aki még nem tudta, most szintén megismerheti a miértjét. “Valakinek van információja arról, hogy a Thököly Imre utca 2-45 közötti parkolót, amit a nyár folyamán frissen nyitottak össze az Aba utcával, miért zárták le a napokban?”

A választ többen is megadták. A lényeg, hogy a lakók kérték. A területi képviselő osztotta meg a napokban. Mert sokan erre mentek a Thököly utca felé. Bár volt, aki úgy érezte, a miskolci ember rendkívül szabálykövető és be is tartja a KRESZ-t. “Ezt nem értem, az Aba utca felől behajtani tilos jelzés volt a Thököly utca felé, tehát amit mond nem helytálló. Az egybenyitás megkönnyítette a parkolást, mert aki a parkoló végén áll meg, annak mondjuk nem kell vissza tolatni.”

Az indok azonban igencsak gyakorlatias. Nem tartották be a szabályokat. “Hidd el, ahol lehet, ott a dugóban közlekedni fognak… , élvezettel nézem a villamos sínek “Hamiltonjait”, mert nem tudnak várni.” “Azt írták, a többségnek nem tetszett! Tehát több, mint 80000 embernek, a lakosok többségének.”

Volt, aki azonban máris megpróbálta viccesen a jó oldalát nézni és megállapította, hogy két új parkolóhely ezzel a lépéssel létre is jött. Mi örülünk a változtatásnak, vagy jobb lett volna, ha nyitva marad az Aba utca felé is a parkoló?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek